- 15

Hur FAN tänker den människa som satt ihop spelschemat till Hultsfred? Antagligen inte alls. Nästan allt jag vill se krockar med något. Jag får klura ihop en grymt bra planering och springa som en idiot mellan spelningarna.
BLÄ!

Det är två veckor kvar. Två veckor av en evighet!

I thought I knew you... well?

Vädret förstör alla mina snygga outfits planeringar, tur att jag har ett fint paraply. Det fina paraplyet skyddar tyvärr inte mot den dumma fukten som glatt sätter sig fast i mitt annars glansiga hår och lämnar det som ett okontrollerat, frissigt skatbo. S u c k !

Det är verkligen tur att jag och Malin delar samma fina humor. I dag när vi satt i aulan och kollade på ensemblens avslutningskonsert kom det både skratt och tårar. En av mina favoritlåtar genom tiderna blev slaktad helt och hållet. Sångerskan hemska röst skar plågsamt i mina öron och gav mig hemska rysningar som gick ända in i märgen.
Hur kan man göra något så fruktansvärt med en helt fantastisk låt?

Dagens körlektion gick strålande. Jag fick öva på en manöveringsbana mellan koner, jag var värsta rallybruden. Efter det fick jag göra tvärnitningar från 50 km/h. Först var jag jättemesig och ¨bromsade inte så kraftigt, men sedan när jag väl tog i var det skitläskigt. Tvärniten följdes av ett hysteriskt fnitter och "Får jag göra det igen!?" 

Dags att plugga teori nu. Jag måste klara provet för köerna är jättelånga.
ångest ångest ångest.

Dagens låt: Nelly Furtado - Man eater


s
Emma och Malin är snygga!

dh
Jag saknar mitt och Malins flitiga Desperate Housewives tittande

If I had my way I'd crush your face in the door

Jag förstår inte hur jag ska överleva den här veckan. Stress och ångest har blivit accepterat och tillhör vardagen, jag känner mig stressad om jag inte har något att stressa över. Jag och Malin har funnit den bistra sanningen och insett att vi måste ta bussen till Hultsfred. Vi ser dock fram emot vårt Barbie-camp med de fina 08:orna.
Jag kommer tillbringa min sommar med att ta igen mig och vila ut ordentligt.
Det kommer det knappast finnas tid för, men visst lät det fint?

Jag var hurtig och cyklade en vända till Malin nu på kvällen. Vi låg i hennes säng och gnällde och tyckte allmänt synd om oss själva. På vägen hem satte jag mig vid sjön och filosoferade lite under en väldigt mysig himmel.

Jag har tappat stinget.





38973-82
  

Dagens låt: Yeah yeah yeahs - Pin

Stockholm

Jag har tillbringat en hel helg med min älskling i Stockholm. Det har som vanligt varit helt underbart och fullt av sjuka händelser och mysiga stunder. Man kan sammanfatta helgen såhär:

 Övningskörning, Popaganda, MEW, regn, poppare överallt, öl, galna japaner, fikor, långa shoppingrundor, dampanfall, träff med farmor,  casanova, tunnelbanor, fiskmås-kollibri, och  lyckorus.
 

Fooling myself

Jag fick många sneda blickar och folk borde ha trott att jag var totalt dum i huvuvdet när jag snabbt sprang fram genom ösregnet. Mitt mål var att sysselsätta mig för en stund och få bort den hemska, bitande rastlösheten jag lider av. När jag är rastlös blir jag irriterad, jobbig och arg, så en joggingtur i regnet var det perfekta sättet att avreagera sig på. Elljusspåret var blött och geggigt men jag lyckades hålla mig på fötterna. Nu vet jag hur det känns att vara med i en dramatisk, regning Hollywoodscen!

Det har faktiskt regnat varje dag i cirka en vecka nu. Äsch, låt det bara falla så vi får sol på Hultsfred! Nu ska jag tvinga fram de sista krafterna självdisciplin  jag besitter och tvinga mig själv till ett sista pluggryck.

Heja Tammy!


Tjejen som visste för mycket.

Idag hade jag min första körlektion. Jag var värsta proffset och det gick skitbra! Har även fixat halkbana så nu är katastrofen över. Min körskolelärare var en underbar, mycket pedagogisk ängel. Känner mig otroligt motiverad till att fixa körkortet nu!

Har tillbringat skoldagen i fotolabbet där jag tog fram en massa bilder. Nu har jag bara ett muntligt nationellt prov i engelska imorgon och det där jävla reportaget.  Efter det är jag friiii!

Jag är i stort behov av en ny klänning. Det ska inhandlas i sthlm i helgen.

Jag måste lägga upp något slags träningsschema också så jag inte förslappar mig.  Jag känner för att göra många situps.

Dagens låt: Babyshambles - fuck forever



Are you steady now?

Vaknade innan klockan imorse och begav mig så småningom väldigt motvilligt till jobbet. Tiden flöt på ganska snabbt eftersom jag underhöll mig själv med en gammal Solo tidning. Noterade att Fredags's Annika Leon tydligen vart chefredaktör där. Kunderna var helt okey förutom några puckon som skulle vara roliga och dra det gamla tar-ni-kort-skämtet. Nästa person som försöker sig på det,  tänker jag spy på.

Väl hemma gav jag mig ut på en hurtig powerwalk. Det blev en lång terapistund ute i skogen på de gamla ridvägarna. Jag kunde inte låta bli att känna lite sorg, det var dock väldigt befriande att få skingra tankarna för en stund.

Under kvällen har jag kämpat med körkortsteorin som börjar kännas lite smått panikartad, tiden går alldeles för fort! Mitt i allt blev jag glatt överaskad av Malin som plötsligt stod i min trapp och frågade om jag ville med ut på en sväng med henne, Gurra och Danne. Det ville jag förstås!
 Vi åkte till Preem och kötpe glass som bidrog till illamående och magont. Vi cruisade runt och besökte de finare delarna av Falun och pratade om allt från Grizzly björnar till första fyllan minnen.  Mysigt.

Nu är det dags för mig att fixa en outfit till imorgon, borsta tänderna och ladda inför idrottslektionen som denna gång är orientering. Jag tycker faktiskt att det ÄR kul!

Sleep tight!

Dagens låt: The Raconteurs - Steady as she goes


.

På den regnvåta asfalten dansade jag hem med lätta steg med Hey Willpower - Hundredaire i mina öron. Med djupa andetag andades jag in doften av blöt asfalt och nyutslagna björkar. Ett välbekant lyckorus stormade över mig och jag kunde bara inte sluta le. Björkarna gav skarpa spegelbilder i de tunga vattenpölarna och jag hade hela världen för mig själv.
Det är de här ögonblicken, de små stunderna av ren lycka utan någon speciell anledning, som betyder något.

I'm so alive



Schlaaaaager!

http://www.eurovision.tv/english/737.htm

Det här är det sjukaste jag någonsin sett, ska man skratta eller gråta? Aten buade ut denna lilla hemska varelse. Jag gillade dock dansarna med sina silver-kallingar. Jag talar såklart om Silvia från island.

Carola skötte sig väl och bjöd på ett maffigt nummer, hon knep en välförtjänt plats i finalen. Det gjorde även omtalade Lordi som var riktigt grymma, det var lite skräckblandad förtjusning över det hela.

Många av de kvinnliga deltagarna hade otroligt tacky kläder och såg allmänt slyniga ut. Usch usch, sådant är inte uppskattat! Carolas kläder var helt kalrt godkända.

Programledaren hade väldigt fina klänningar!

--------------------------

Jag vill ha min tatuering. Nu.

A piece of brain in my hair

Jag kom precis in efter en krävande foto-runda. Den här gången fick dagiset vara motiv, eftersom det blev otroligt lyckat sist. Där kan man få väldigt spännande bilder på precis vad som helst, jag har en grej för kedjor, märkliga former och störda vinklar. Det ska helst inte synas på en gång vad bilden föreställer. Ju konstigare desto bättre! Eftersom det regnar ute hade jag på mig mina döskalle-stövlar, Jag har saknat dem!

Igår när jag tittade på TV såg jag en sak som fick mig att börja skrika villt och brista ut i en glädjedans. Det är säsongstart för L word på måndag! Jag har väntat i ett år!

Fotoprovet idag gick som en dans, jag är så duktig. Morgondagens ledighet ska spenderas i  fotolabbet och ta fram resultatet av mina fantastiska mästerverk...

Dagens låt: Mew - Am I wry? No

This is a bright day

Nu har jag flyttat hem igen. Det känns lite trist, men ändå lite skönt. Jag har verkligen saknat min musik och mina kläder. Den här dagen har faktiskt varit väldigt speciell. Jag har fått oväntad post, testat glassar på textlektionen, tränat på dansen till Rädda Barnen galan, knarkat ipren mot min magvärk, påbörjat ett nytt experiment som inkluderar plåster, vart hos vårdcentralen och hunnit klart med mellanformat-uppgiften! Jäklar vilken dag. 


we

me

Dagens låt: m83 - Don't save us from the flame

This is not a bright day

Halva den här dagen har varit skitdålig. Jag har ångest inför de kommande proven och mitt desperata behov av någonting sött plågar mig. Jag smet iväg från engelskan och multimedian med tröstshopping i tankarna. Mina planer förstördes helt och hållet när mitt kort vägrade fungera först på hemköp och sedan på konsum. Att grisarna i kassan var hemskt trevliga gjorde knappast saken bättre. Hon på konsum såg livrädd ut när jag väldigt argt spottade ur mig svordom efter svordom. Jag fick mitt dumma godis tillslut och det var verkligen dumt för jag fick jätteont i magen, det var jag förstås väl medveten om innan men ibland kan man bara inte stå emot.

Jag och Malin satte oss i köket emd godiset ochkaffe för att plugga. #0 minuter senare låg jag i sängen och sov sött, en mycket trevligare sysselsättning enligt mig. Jag masade mig tillslut upp och läste klart det dumma energi-häftet.

Nu har vi precis vart och klippt oss, skitsnygga blev vi! Kort kommer upp senare någon gång..

Ciao

Dagens låt: Linda Bengtsing - Jag ljuger så bra

Friend of a friend

Jag känner en längtan som sakta men säkert smyger sig fram. Det börjar bli dags nu, jag vill börja röra på mig och komma härifrån. Vi har bara ett år kvaaaar! kommer vi glatt skrika på skolavslutningen. Det året kommer kännas som en evighet, jag kommer vara låst i Falun och bara stå och trampa i väntan på att få ge mig av. Efter den här veckan med Malin har jag verkligen fått en försmak på att bo och klara mig själv, och jag lovar, det smakar gott.

Nu är det dags att återgå till den bittra verkligheten och de tunga skolböckerna. Det är hög tid att slösa ännu mer dyrbar tid på värdelöst skolarbete som är totalt onödigt att lära sig.

Det är 32 ynka dagar kvar, 32!

Dagens låt:
Gwen Stefani - What you waiting for

Det åskar ute

Igår  hade jag och Malin tänkt att ägna hela kvällen åt att plugga efter vår balett träning. Hitler var värre än aldrig förr och jag blev nästan arg på hennes jävla fascistmetoder.
Vi rullade till Willy's för att köpa en påse potatis för 2,50 och titta konstigt på en thailändska som köpte många purjolökar.

När vi kom hem försökte vi verkligen koncentrera oss på skolböckerna och de kommande proven men det gick bara inte. Jag skulle läsa forn nordisk litteraturhistoria om Fucking Snorre Sturlasson, men det var mycket roligare att dricka kaffe och beklaga sig i telefonen. Efter att jag knöcklat ihop papperen och uppgivet slängt iväg böckerna var det dags att sova. Det var väldigt svårt att somna eftersom jag och Malin kom in på helt sjuka diskussioner och försökte tyda våra drömmar.

Vaknade på tok för trött och stressade till skolan där jag försökte sista-minuten-plugga till provet. Det gjorde susen och jag klarade provet med glans.

Just nu pågår Dalahoppet (en av sveriges största hopptävlingar) alldeles vid min skola för fullt, så jag var tvungen att gå dit och kolla. Det var långt ifrån smärtfritt kan jag lova.
När jag kom dit och såg alla fina hästar och ryttare som var uppsnoffsade i tävlingskläder kändes det som jag fick en kalldusch. Idag var första gången jag stod vid sidan och kollade på och jag insåg verkligen hur mycket jag saknar ridningen. Alla minnen från den där ridbanan virvlade upp i mitt huvud och jag kommer aldrig glömma den katastrofala första hoppträningen eller när jag och min ponny tog emot vårat välförtjänta 2:a pris i en hopptävling. 
Allt det är minnen nu och kommer aldrig upplevas igen.


- 36

Jag har nu flyttat in till Malins underbara hus och börjat leva mitt lyxliv. Jag och Malin är väldigt vuxna och ansvarstagande och känner oss så duktiga när vi åker och handlar, diskar och lagar mat. Allt hushållsarbete blir så himla mycket roligare så fort man bor själva. Är det inte konstigt?

På måndagskvällen grillade vi med Maja och Emma och drack lite drinkar (jag tog det lugnt eftersom jag skulle upp tidigt) Sedan kom Linnea och Gurra och jag och Maja spöade alla på Kubb. Vädret var på topp och vi kunde vara ute hela kvällen utan att frysa. Lite senare på kvällen kom vi in på djupa diskussioner och allvarliga samtalsämnen medan The Knife strömmade ut från högtalarna.
Jag och Maja la oss i dubbelsängen för att sova och Malin föredrog toalettgolvet.

Klockan ringde på tok för tidigt och jag masade mig upp för att ha nationellt prov i engelska. Det gick väldigt bra faktiskt!

Åkte hem och somnade i solen, Malin blev livrädd för att jag började snarka. (Hon trodde det var en humla)
Vi fick skjuts av hennes snälla bror  till Coop för att handla. När vi satte oss i bilen och skulle åka därifrån kände bilen för att strejka och vägrade starta. Medan glassen smälte satt vi och väntade på Malins brors kompis som skulle komma och rädda oss med en bogseringslina.

Tillslut kom vi hem välbehållna och hade både fått lite körkortsteori och styrketräning!




All star me

 
- Snyggaste posen


 -Street

 
- Jazz


-Modern

Gårdagen var så otroligt lyckad och rolig. Alla danserna gick som planerat och det var mycket publik.
Såg på videon som mamma filmade igår och det var skitkul. Hon får damp för att hon inte fattar kameran och kastar den till pappa och väser: -Tammy kommer hata mig i resten av sitt liv om det inte blir filmat!
Pappa tog fnissande över och bilden på teven blev stabil istället för den jordbävningen mamma lyckades få till.

Idag har jag varit instängd på jobbet i 5h och avundsjukt sett på alla som varit ute och njutit i solen. Jag fick åtminstone medlidande från öb-killen med flinet, som var i samma situation.

Nu på kvällen åt vi världens godaste middag, årets första grillning! Tsatsikin har aldig smakat så gott. Efter det var det Floor Filler-final, helt rätt vinnare enligt mig.

Imorgon flyttar jag till Malin i 10 dagar. Hennes föräldrar kommer att vara i Tyskland så det blir FF (;
Jag är laddad!

Dagens låt: The Brian Jonestown massacre - I'm not sick but I'm not well

Glädjerus

Det här har varit den bästa dagen på grymt länge. Var ledig från skolan och kunde ta en skön sovmorgon. Efter frukosten var det dags att ta på sig bikini och lägga sig på altanen i solskenet. Med nya numret av paus som sällskap blev jag kvar där i 3h. Fiskmåsarna skränade och man kunde nästan se hur gräset växte upp från marken. Efter en snabb lunch åkte jag till Malin och vi låg och myste på hennes altan i solen. Det var 26 grader varmt och det kändes som om vi var utomlands.
Vi tog sällskap till stan, Malin skulle köpa Stay-ups och jag skulle på genrep till dansuppvisningen.

Genrepet gick otroligt bra, jag satte nästan allt.
Jag är så jävla laddad inför imorn!
wish me luck

Dagens låt: Red hot chili peppers - Dani california

Grattis Fille på födelsedagen!

When do I get to wake up to you?

Min och Malins arvika-biljetter är fixade, ikväll ska jag betala halva skulden till min syrra och jag rockar på körkortsteori. Damn I'm good! Det här börjar ju ta sig riktigt bra.
Engelskauppsatsen gick helt okej, den får duga! Inledningen blev riktigt bra iaf. Det var ett bra ämne för en mediaelev att skriva om - reklam. Tyvärr hade jag ingen aning om vad dennotation och konnotation heter på engelska.
Vi hade en läskig fotolektion med Ernesto. Vi var tvugna att smsa vår riktiga fotolärare att Ernesto är läskig och att vi saknar honom. Vi fick ett gulligt sms tillbaka.

En sjukt rolig sak hände igår när jag och Nette dansade på arenan. Vi hade precis kommit in i danssalen och Nette står och byter om. Hon har inga kläder alls på överkroppen och helt plötsligt kommer en gubbe in och frågar hur länge vi har bokat danssalen. När han får syn på en halvnaken Jeanette skriker han OJ! och springer snabbt ut. Hon skämdes som aldrig förr och jag la mig på golvet och skrattade.
Vi dansade sammanlagt i 4h med den vanliga lektionen.
Idag har jag inhandlat det sista till uppvisningen, vi kommer inte se riktigt kloka ut!



 

Dagens låt: Saosin - I can tell

Giving up is easy

Det var alldeles för lång tid sedan jag var helt ledig och hade tid för mig själv. En dag utan planering och krav, så jag kan göra vad jag vill. Det är alldeles för mycket som är på gång just nu, min hjärna är överbelastad. Jag vill ta itu med allt på en gång men jag vet inte ens var jag ska börja. Mitt goda samvete har åkt på solresa till Hawaii, jag hade gjort vad som helst för att få göra detsamma. När det goda samvetet ligger och steker i solen blir skolan lidande.
 Jag ligger efter i nästan alla ämnen och skolböckerna ligger och blänger elakt på mig från skrivbordet.
 Imorgon är det nationella prov i engelska och min grupp har inte blivit ett dugg förberedda, Ärligt talat kunde jag inte bry mig mindre.

Äsch, det ordnar sig. Jag har klarat mig förbi värre saker galant!

Dagens låt: The Subways - With you

Crazy


 

Såhär såg det ut när vi hade damp under påskhelgen. Det är jag och mina kusiner, Miranda är med på ett kort också. Den sista bilden är på min nya jeanskjol jag sydde ikväll. Vad händig jag är!

Dagens låt: Saves the day - you vandal

Valborg

En lustig sak med Falun är att varje gång man är på fest och börjar snacka med någon kommer man alltid in på ämnet ridning och hästar. Igår var det jag och Disa som skrattade oss fördärvade åt gamla hästminnen med fjordingen Twinkle.
Våra systrar hade tydligen gjort exakt samma sak när de träffades i Thailand. Twinkle är en riktig rikskändis, han borde bli utnämnd till Faluns Dalahäst.

Kvällens låt: Charlotte Nilsson - take me to your heaven
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I lördags var jag, Malin och Erkz på grillfest i Grycksbo. Vi befann oss mitt ute i skogen, omringade av en massa bönder med flummig dialekt och hb-dunkar. Jag och Malin kände oss ganska uttittade eftersom vi var de enda snygga tjejerna där. De flesta bönderna var åtminstone trevliga och servade oss med allt möjligt vi ville ha. En del bönder var mindre trevliga och borde ta några charm- och vett-och-etikett-kurser. Det fanns ganska många där som såg ut att vara i akut behov av olika kurser.
Vi roade oss med att kolla på Dodgeball i väntan på vår skjuts. När Miranda äntligen ringde och sa att hon var där blev vi ganska lättade. Den mörka skogsvägen vi var tvugna att åka på gav oss kalla kårar. Jag sa att det kändes som om vi var i "Wrong turn" filmen och alla blev plötsligt livrädda.

Som tur var kom vi hem säkert och kunde somna gott i våra sängar.