Freak like me

Tog nyss en promenad jag trodde skulle vara bra för mig. Efter halva vägen insåg jag att min syn inte riktigt var som den skulle när alla vägskyltar var suddiga. Vad fan, jag är väl bara trött, tänkte jag och fortsatte gå. Efter en liten stund tyckte jag att vägen aldrig tog slut och då kom jag på att det kanske berodde på att jag vinglade fram och gick ungefär lika fort som en snigel i racerfart. Halsen värkte och det gjorde väldigt ont att andas.
Då kom jag tillslut på vad det var för fel. Jag hade helt glömt bort att jag har feber och borde ligga hemma i sängen och vila. Jag vet, jag är en jävel på att vara disträ och tankspridd och att "glömma bort" att jag är sjuk händer ibland.
Jag är helt slut efter mitt lilla äventyr och tänker gå och självdö i min säng nu.

"Om du väl öppnar dörren för en person vet du aldrig vem som kommer in"

The OC

Jaha då var det slut. Nu har jag sett säsongsavslutningen på säsong 3. Slutet var jävligt konstigt och lämnade mig tomt stirrande, med ett "jaha, sen då!?" som ekade i mitt huvud.  Men det här var alltså slutet. Slutet på allt. Känns väldigt sorgligt och vemodigt eftersom oc är något som har haft otroligt stor betydelse och inverkan hos mig.
Trots att jag redan visste hur det skulle sluta, så var det inte riktigt som jag hade föreställt mig.
Snopet? Ja verkligen.


Dags för en dusch.


She's perfect

Den här veckan har verkligen gått fort. Jag har varit ganska sjuk sedan Hultsfred och haft feberyra och grymt ont i halsen. I Torsdags fixade jag teoriprovet utan problem. Det känns som att en mycket tung sten försvann från mig och lättnaden går ej att beskriva i ord. Nu är det bara uppkörningen kvar, när jag har klarat den kommer jag vara glad hela livet tror jag.

Det är så trist med mina fina acne-jeans jag köpte. Dom har töjt sig skitmycket och blivit jättestora och hängiga.
 Vet någon hur man kan få dom tightare, eller är det symaskinen som gäller?

Glad Midsommar eller nåt...

Dagens låt: Jimmy eat world - She's perfect

Geografikunskaperna rockar.

Jag och pappa sitter och kollar på fotboll, det är Argentina - Holland som spelar. Då kommer jag först med den smarta kommentaren:
- Visst ligger Argentina i Spanien?
Pappa himlar med ögonen och förklarar vart det ligger för en väldigt förvånad Tammy.

Sedan säger jag:
- Men vadå, ligger inte Paraguay i Afrika, det har jag alltid trott!
Pappa kan inte annat än att skratta åt mina fina geografikunskaper. Geografi är definitivt inte min starka sida, men det tillhör min charm.

Ikväll har jag ritat min kommande tatuering. Jag kommer att bli så het!


HULTSFRED

Efter fem otroligt dammiga och sjukt soliga dagar i Småland, är jag äntligen hemma. Den här festivalen skilde sig ganska rejält från förra året, den här gången kände man sig mer rutinerad och allt var inte lika nytt och spännande. Däremot var sällskapet och vädret mycket bättre.

Med omänskligt tunga väskor och en kappsäck full med skatt, kämpade jag och Malin oss genom hettan och folkmassan till vårt camp med 
My och de mysiga sthlms-brudarna. När vi förgäves försökte sätta upp vårt tält (som jag trodde att jag var PRO på, men tydligen inte) så kom det genast 10 killar till vår undsättning och jag behövde bara sitta och skrika order. Ibland är det väldigt lönsamt att vara tjej.

Första kvällen festade vi på rätt rejält och efter 12-slaget hade jag plötsligt blivit en stor, ansvarsfull 18-åring och blev hyllad med sång och donuts.
Efter ett tag blev vi trötta och gick och la oss.

Jag vaknade upp med en väldigt skön känsla i kroppen. 18 år. 18 år. 18 år! Orden smakade ljuvligt. Jag började genast drömma om min kommande tatuering och vilda utenätter.

Det var strålande väder och det kändes som om inget kunde förstöra min dag. Då fick jag till min stora besvikelse höra att Coheed & Cambria ställt in. För ett tag blev jag skitsur och tyckte allt var förstört. Som jag hade längtat!

Efter en mycket god lunch och lite chill nedanför Pampas, kom alla killar från Falucampet med tröjor och Sverige-flaggor och sjöng ”Ja må hon leva”. Alla stannade upp och tittade nyfiket på vad som försiggick, jag stod förtjust och fnissade i mitten. Tack.

Efter den fina uppvaktningen var det dags att bege sig mot Stora Dans och se Hey Willpower.

Det var den ultimata inledningen på festivalen. Detta söta, studsande band med glada melodier som går raka vägen in i hjärtat, gör mig knäsvag. Efter en mycket intensiv och rolig spelning med vilda danser, gick jag därifrån med ett fånigt leende på läpparna.

På kvällningen var det dags för Sverige-Paraguay. Vilken otrolig tur att Sverige vann, annars hade nog hela Hultsfred varit i upplösningstillstånd. Jag och Malin missade tyvärr målet då vi ansåg att Öl var viktigare.

Vi mötte upp med Daniel och "Fritz" förfestade lite och drog oss vidare mot The cardigans spelning. Det tog lite längre tid än väntat eftersom vi hade viktiga bestyr på vägen, bland annat kom Daniel på den fina idén att köpa hawaii-halsband till oss.

Malin blev ovanligt nog trött under Cardigans och somnade i gräset. Plötsligt var allt folk borta och vi hörde svaga ljud från The Sounds. Då kom vi på att vi kanske skulle gå dit och kolla på när Maja porrade sig och röja lite till de gamla välkända låtarna.

Malin höll på att somna så hon gick hem och jag och Daniel fortsatte mot öltältet där jag fick gratulationer av vakterna. När vi höll på att frysa ihjäl fortsatte vi mot Atlantis där vi roat kollade på alla knarkares galna danser. Vi gick vidare och träffade på en kille som påstod sig vara en säkerhetsvakt och en annan kille som var dålig på sax, påse, sten.

Kom tillbaka till tältet vid 5-snåret utan att riktigt veta vad vi gjort och hur klockan hunnit bli så mycket.


På Fredagen var det dags för Malin att fylla 18! Hon och jag har väldigt bra tajming faktiskt. Vi hade firat med supergod champagne natten innan strax före 12-slaget, och även den här dagen var full av gratulationer och ”Ja må hon leva”.

Vi fann en väldigt behagligt fotbollsplan som var perfekt för chilling i solen. Solen var hetare än aldrig förr och vi har båda fått en schysst tan.

Vi tog ett bad i den läskiga forsen med de vassa stenarna, alla killar tyckte det var otroligt underhållande att stänka iskallt vatten på oss. Suck.

Efter lite uppfräschning och alkohol gick vi och såg Lou Reed som inte var ett dugg bra. Efter att jag kilat iväg för att köpa vatten hade Malin spanat in Hey Willpower killen. Vi gick och snackade med honom och gav han beröm för en grym spelning. Vi passade även på att ta lite kort så vi hade bildbevis på vår älskling.

 Gnarls Barkley var en stor besvikelse och efter ”Crazy” gick halva publiken. Vi laddade om till Pharell som var en av de grymmaste spelningarna. Den killen vet precis hur han ska få publiken på fall och tjejerna att shaka aset av sig. Efter en maffig inledning med ”Can I have it like that” körde han en salig blandning med låtar från sin egen skiva, N.E.R.D-tiden  och låtar han gjort med andra artister. Vi dansade oss svettiga och det fanns inte en enda människa i publiken som inte rörde på sig. Han juckade mot baslådan och fick alla att sjunga ”I wanna fuck tonight, I want some pussy!”
Vilken jävla kille.

Vi lyssnade på The soundtrack of our lives från öltältet och det var jättemysig stämning. Jag såg en skitsnygg tatuering jag fotograferade för att få lite inspiration. Plötsligt fick jag syn på BB-Daniel så jag var tvungen att smygfota lite.

Vi kunde inte riktigt uppskatta The Strokes spelning fullt ut eftersom vi blev störda av äckliga människor som stank svett och hoppade på våra fötter. Dock var Julian Casablancas en stor fröjd för ögat. Damn, he’s hot!

När vi kom tillbaka till campet för lite alkohol pågick värsta dramat. En hård kille (vår granne) stod och hotade en mesig kille (vår andra granne) och anklagade honom för att ha snott öl. När stämningen blev lite väl tryckt och obehaglig tyckte vi det var dags att gå. Det hela slutade tydligen med tältförflyttningar och slagsmål.

På natten såg vi en av de roligaste spelningarna på länge. Jag snackar förstås om Babyshambles. De var höga allihop och Pete Doherty kastade gitarrer och hattar från scenen och snubblade omkring med en Storbritannien-flagga över axlarna. Jag är förvånad över hur de lyckades göra en sådan bra spelning med tanke på hur höga/fulla de var. De avslutade med min favorit ”Fuck Forever”

Jag kommer inte riktigt ihåg vilken kväll det var men vi satt och chillade vid vårt camp när jag plötsligt fick syn på en massa rök som vällde upp i luften.

Jag: - Åh, är det fyrverkerier?

Malin: - Haha, det brinner säkert

(Brandkårsirener)

Båda: DET BRINNER!

Något pucko hade tänt eld på två bajamajor och elden var inte att leka med. Vi fick en liten show av brandmännen och folket jublade i takt med att plasten smälte.

Vem fan tuttar eld på en bajamaja!?


Lördagen var ganska lugn. Vi började tröttna på festival livet och längtade hem till våra sängar. När vi låg och sov på fotbollsplanen kände jag plötsligt någonting mjukt som träffade mig. Förbryllad och yrvaket tittade jag upp och fick syn på tre nöjda killar som skrek att vi var tråkiga som sov och att det var dags att vakna nu. De tvingade oss att vara med och spela Frisbee och det var skoj att träffa alla i huvudet.

Eftersom vi var rejält trötta på allt och inget blev roligare hur mycket vi än försökte bli fulla, så blev lördagen rätt lugn.

Vi hängde i ett Hawaii-camp från Eskilstuna där vi smälte in bra med våra Hawaii-halsband. Där träffade vi även en smörig norrlänning innan Daniel kom och styrde upp situationen.

 På kvällen blev vi förbannade på alla äckliga människor och höll på att klämmas ihjäl när vi skulle se Slagsmålsklubben, vi fick kämpa för våra liv på vägen ut och råkade oturligt nog träffa på ett riktigt jävla fetto som förtjänar en hemsk olycka. Vi gick och la oss i ren protest. Någon timme senare pågick en livlig fotbollsmatch utanför vårt tält och vi fick både folk och fotbollar på oss. Som tur var skrek någon åt huliganerna att det faktiskt fanns några inne i tältet och att de skulle dra åt helvete med sin fotboll. Som tur var lyssnade dem, och vi fick våran sömn.


På Söndagen var det dags för hemfärd  och efter mycket om och men, och en lång väntan satt vi äntligen i bilen på väg mot våra mjuka sängar, efterlängtade duschar och mammas goda mat.

Det jag gillar så mycket med Hultsfred är att alla människor verkligen släpper loss och släpper alla hämningar. Alla blir bästisar med varandra och det är rena drömparadiset för alla singlar då det inte är särskilt svårt att hitta någon.

 Vi har verkligen haft skitkul de här dagarna och det har varit värt varenda krona.

Nu är det bara att ladda om inför P&L och Arvika!




- 0

Jag startade nedräkningen på -90. Tiden har flugit förbi och efter ett års längtan har det nu äntligen blivit dags för Hultsfred 06.  Jag är så otroligt laddad inför de roligaste dagarna på hela året, att jag fyller 18 på Torsdag gör det knappast mindre kul ;)
Vädret verkar vara på vår sida alla dagar så jag kommer ha en schysst tan när jag kommer hem.
Idag har jag laddat med att köpa nya läckra shorts, fixat håret och släpat på sjukt mycket alkohol.
Nu ska jag sätta igång och packa lite innan
Malin kommer hit, så vi kan peppa inför en sjukt rolig, underbar och totalt galen festival i smålands skogar!  

Vi ses på Hultsfred 06!



Hello sunshine

I kväll är det bal för studenterna, jag och Malin var dit och kikade på alla fina klänningar och kostymer. Det är kul att se hur många olika stilar det faktiskt finns. Vi fick lite inspiration till klänningar inför nästa år, jag har en väldigt klar bild framför mig hur den ska vara. 



Både idag och i går har det varit ca 30 grader varmt i skuggan och galet hett i solen. Jag somnade nån timme när jag låg och solade,  vilket ledde till konstnärliga bikinilinjer på ryggen.


Är det inte vackert?

Skolavslutning!

Efter några mycket hektiska dagar kan jag äntligen andas ut. Jag är helt slut och värken i mina ben och fötter är det smärtande resultatet av allt spring. I går var det skolavslutning och sommaren bestämde sig tillslut för att anlända till Falun, till studenternas hysteriska lycka. 
Det var som vanligt avslutning i kyrkan med tråkiga tal och nationalsången. Sedan åkte vi upp till skolan för att kolla på utspringen. (Jag såg bittert på studenterna och var nära att spy av avundsjuka.) Efter att vi konstaterat att det var alldeles för mycket folk och på tok för varmt drog vi oss ner på stan och åt lunch på kyrkogården. (Jag vet det låter stört, men det är ett perfekt hang out ställe soliga sommardagar) Spanade på lite studenter innan det var dags att dra sig hemåt, ladda om och senare ut mot sundborn för att gratta studenter. 

På kvällen var jag på en mysig förfest för att sedan traska ner till staden och så småningom till Rådhusgården, där jag mötte min syster och hennes crazy polare.  Kvällen blev i alla fall lyckad, med ett fint slut.



   
 

Dagens låt: Taking back sunday - One-eighty by summer

Jag blir så förbannad.

Jag känner mig så otroligt sur och besviken. Det är lika trist varje gång man inser att någon man själv ansåg känna väl,  visar den totala motsatsen. Man blir som främlingar för varandra, ingen vågar ta första steget till kontakt och båda undrar; "Vad fan gick snett?"

Allt känns otroligt hopplöst just nu. Jag är inte pepp på någonting. Inte ens skolavslutningen känns lockande. Jag tror jag ska strejka mot alla puckon genom att sitta hemma med min Stones tröja och ha "Angie" på repeat hela kvällen. Jag är så otroligt besviken över att spelningen blev inställd. Varför skulle jävla fucking Keith klättra upp i en jävla kokospalm!? Jag ska skriva ett brev till honom och berätta hur hårt han har krossat mina drömmar om den bästa musikupplevelsen i mitt liv på Ullevi. Om det inte hade varit för honom hade jag varit lyckligast i världen med siktet inställt på GBG, Konsert och lyxigt hotell tidigt på lördag morgon!

När jag ändå är igång kan jag passa på att uttrycka mitt hat mot människor som är obekanta med förmågan att lyssna på andra människor. Det värsta jag vet är personer som bara pratar på om sitt eget och är totalt frånvarande när man själv berättar någonting. För sådana människor tappar jag intresset helt och hållet. Jag skulle hellre sitta och lyssna på Busted en hel dag än att umgås med en sådan person!

Nu när jag har fått ur mig dagens agressioner kan jag åtminstone glädja mig åt mvg i foto a+b och att jag har en förbannat snygg skjorta och nya jeans! 

h

Dagens låt: Rolling Stones - As tears goes by  (låten hade inte kunnat vara mer passande)


En för tidig födelsedagspresent.

Jag borde inte få släppas lös i ett köpcentrum med ett kreditkort. Idag blev det riktigt farligt och jag kunde inte låta bli att köpa ett par nya skor som jag kan förstöra på Hultsfred och Arvika. Jag lyckades stå emot det frestande linnet på vero moda, när jag gjorde om priset till ölburkar. Man är tvungen att tänka på det viset såhär innan Hultsfred. När jag som hastigast gick förbi Carlings fick jag syn på den. Den hängde där på en galje och det riktigt lyste om den. Jag pratar om den vackraste skjortan jag någonsin sett och den skulle bli min, min och bara min.
Mamma såg chansen att hitta en vettig födelsedagspresent till mig, så hon betalade underverket medan jag stod och flinade glatt brevid.

Att gå runt i köpcenter och shoppa är den sanna lyckan. Jag får aldrig nog.
Materialist? Det kan du ge dig fan på att jag är. 

Dagens låt: The Thrills - Hollywood kids
 

Coheed and Cambria

Det här är en hyllning till ett fantastiskt band. När ljudet av sångarens underbara stämma träffar mina öron, klättrar rysningarna behagligt över ryggraden. Texterna känns äkta och sätter sig fast i huvudet på en gång. När du väl har börjat lyssna är du fast. Coheed and Cambria är magisk musik som alltid känns rätt, spelar ingen roll vilket humör man är på. På deras grymma hemsida finns videorna till The Suffering och Welcome home. Check it out!

One last kiss for you
One more wish to you
Please make up your mind girl
Before I hope you die

Musik är en drog som är grovt beroendeframkallande. Jag är hög på Coheed and cambria.

Helgens bravader

Den här helgen har  Faluns befolkning varit galna av uphettsning.  Årets stora händelse för Faluborna har ägt rumt, nämligen Falu kalaset. 
Precis Som alla andra år, har vår annars lilla fridfulla stad invaderats av fjortisar, bönder, indianer och desperata försäljare som drivit runt på stadens torg och gator.
En höjdpunkt på fredagen var att Linda Bengtzing sjöng på "scenen", det var kul att stå och skrika till Jag ljuger så bra. 

 Igår natt var jag i upplösningstillstånd. Jag hade lyckats tappa bort alla, (plus mig själv) och min mobil laddade ur precis när jag behövde den som mest. På något märkligt sätt lyckades jag komma fram till mitt mål, utan fara och kvällen var räddad.



Tack för en underbar helg!

You're so lucky

Projektarbete.
Då var det dags att börja planera mitt kommande projektarbete. Bara planerandet känns som ett jävla projekt och jag har väldigt svårt att bestämma mig för något särskilt. Projektet ska ha någonting med text eller mediekommunikation att göra eftersom det är min inriktning. Jag har börjat få några små idéer men ni får gärna ge mig tips!

Tips
Det här är världens bästa styling produkt. Ger håret struktur och stadga utan att bli tung, den är prisvärd och luktar gott! Jag köpte den igår som belöning för mitt snygga mvg i Foto A. Håret blir underbart (:

gj