Why don't you feel what I feel?

Idag blev det bestämt, jag har fått boende i Oslo! Så nu kan jag egentligen flytta dit precis när jag vill. Siktar in mig på att flytta dit någon gång under nästa vecka. Nu är det bara att fixa ett jobb, sen är allt klart. Då kan jag börja leva mitt nya liv.

Känns helt sjukt att jag faktiskt ska flytta ifrån Falun och det trygga hemmet. Och med vilket flyt allt gick! Men jag tror verkligen att det blir bra för mig att komma härifrån. Jag klarar inte riktigt av de här staden längre. Jag har testat allt som finns att testa och tänjt ut de flesta gränserna till maximum. Jag utvecklas inte här. Jag står bara fast på samma ställe, ett steg framåt två steg bakåt. Det gäller tyvärr det mesta. Ibland fick man en gnista hopp och trodde att man träffat någon som skulle lyckas hålla en kvar, ta allting på en ny nivå, visa mig ett Falun som jag aldrig sett förr. Nu var det ju inte så. Jag vet inte om det är bra eller dåligt heller direkt. Bra för att det ska bli kul att testa nåt nytt och stå på egna ben. Dåligt för att... äh whatever känslor suger. Man måste sätta sig själv i första hand, annars överlever man inte. Haha, lite lustigt egentligen. Tänk om jag skulle vara kvar i Falun och fortsätta gå runt och tråna efter någon jag aldrig kommer att få. Jag får helt enkelt bara acceptera att det vart skit av alltihopa. Moving on!

Usch jag vet inte hur jag ska klara av att säga hejdå. Som tur är så är det ju bara Oslo jag ska till, det är inte direkt världens ände. Dessutom känner jag redan en massa som bor där, så jag kommer inte att bli ensam. Vissa personer ska det bli sjukt skönt att slippa, medan jag antagligen kommer att sakna ihjäl mig efter andra. Tyvärr vart det ju så att jag och Malin kommer att gå skilda vägar. Kanske finns det en mening med det hela. Hennes plan var Sälen, min var Oslo. Nu har jag åtminstone en plan. Och jag tänker hålla fast vid den.

Imorgon ska jag ha myskväll med Anna och Emma. Ska äntligen få träffa Emmas nya katt! Jag och Mirre har testat så att drinkvirket håller inför helgen, jag sög i mig en himmelskt god White russian för ett tag sen.

Ligger i sängen och försöker förgäves sova. Har haft ett långt samtal med oscar som kommer hem nästa vecka. Då ska vi catcha up och ha lite quality time.
Jag ligger för tillfället i sängen och håller på att kvävas av Torsten som ligger på min mage. Det är omöjligt för mig att somna just nu. Tror jag ska sätta på lite One tree hill och låta mina gamla vänner vagga mig till sömns.

cya on the flipside

Dagens låt: Cut copy - Saturdays

image247
Henrik försöker rädda mig från fylle sms-andet i fredags natt. Han lyckades inte.

Farewell Halebop!

Två jobbdagar kvar. Känns otroligt skönt, men jag kommer faktiskt att sakna de flesta. Det är sån sjukt skön stämning mellan de flesta på jobbet. Kommer sakna mina och Annas cpryck när vi kutade runt snurran och sa "Välkommen till spring på Halebop, det här är Anna och Tammy"  vår romantiska picnic, "polaren" med trehjulingen, folkbilarna i sommras, alla roliga Halebopkunder, skvallret, de gemensamma peppstunderna och bakfyllorna,  det eviga killspanet, luncherna, terapisamtalen, min och Hannas smygshopping, Blue Keld drickandet, kunderna som raggar på en och som jag ger raggtips tillbaka (visa saldot på fyllan så får du lätt med nån hem) Mystiska kunder som ringer till färdtjänsten och ger alla möjliga obscena förslag, graffiti-tävlingarna, Tragiska singel klubbens möten med Mats och Markus, mitt och Emmas eviga alkoholsug (vi reagera direkt på  läskburkar som öppnas) och sist men inte minst: Halebop i största allmänhet.

Jag har verkligen trivts oroligt bra den här sommaren och hösten med jobbet. Ibland har det varit lite segt och ganska ostimulerande att bara sitta vid en dator 9h per dag, men jag är verkligen glad att jag har jobbat där. Har träffat massa roligt folk och blivit riktigt smart på mobiler.

Frågan är hur de ska klara sig utan mig och mina blåsta kommentarer och kassa skämt. Jag är ju trots allt jobbets sunshine. Stället kommer att gå under, de kommer få fixa dit en psykolog. ;]

Nu kommer jag snart att bege mig av mot nya äventyr och förhoppningsvis ett nytt grymt jobb.

Puss på Halebop !

Dagens låt: The chemical Brothers - The salmon dance

You said that you love me, why don't you fuck off?

Nu är det 8 arbetsdagar kvar här på Halebop. Jag borde verkligen ha bestämt mig för vad jag ska göra av mitt liv inom den närmaste framtiden. Nu har jag en ny plan, som faktiskt är totalt otippad. Med lite flyt så borde den gå att fixa. Det är en ganska vild chansning som ändå känns rätt trygg. Så vi får se helt enkelt... Jag klarar ju knappt av att bestämma vilka kläder jag ska ta på mig på morgonen, så jag vet inte hur jag ska kunna bestämma mig för något lite viktigare än kläder?

Dessutom funderar jag på att köpa en bil. Helt knäpp tanke egentligen, men det vore lite kul.
Så nu är det mest väntan som gäller. Något jag verkligen inte är bra på. Det jag känner för just nu är att stänga in mig i en stuga nånstans långt borta med ett stort lager av godis, chips och öl och kolla om alla OC säsonger.  Jag skulle haft telefontider på mobilen och haft den avstängd när jag inte längre ville vara anträffbar. Vad skönt det vore. 

Trots det så kan jag verkligen inte låta bli. Mina mobiler och Facebook har utvecklats till ett starkt beroende.  
Det kanske är min nya karriär. Ett rehab för mobil och facebook-beroende.
Ka-ching!

Magnus Betnér

Har precis kommit hem efter att ha sett Betnér in action,. Damn vilken jävla kille. Alltså jag vet inte vad man ska säga om honom, han är så sjukt vass! Jag älskar hans cyniska syn på livet och hans bittra humor som fick publiken att vrida sig av skratt. Det bästa av allt är att han varvar bitterheten, hånen och humorn med väldigt viktiga ämnen där han får fram sina åsikter på ett väldigt träffsäkert sätt.

Mannen är klockren. Får du en chans att se honom - ta den!

Nu ska ja ta och lägga mig och läsa Heroin av Unni Drougge. Jag har fastnat totalt i den här boken, den är precis lika beroendeframkallande som titeln...

Dagens låt, är tillägnad Malin Bodin. För hon är bäst helt enkelt.

Miss Li - All I need is you


Is it anybody out there?

Allt känns totalt hopplöst. Det är svinkallt överallt. Jobbet går skitsegt. Jag slutar om en evighet. Jag vill bara hem och lägga mig i sängen med Torsten och fly från verkligheten in i någon bra film eller serie. Inte ens chipsen som är kvar från igår är goda. Jag har iaf köpt Sushi som jag ska äta till lunch. Hoppas det blir gott.

Jag slutar jobbet om 2 veckor. Sedan är jag arbetslös. Vad fan ska jag göra då? Jag skulle säkert få jobba kvar om jag ville, men jag vill bort från Sverige. Det kanske blir Norge. Kanske Dublin. Kanske England. Eller varför inte Afrika? Kanske Mongoliet när jag ändå är igång! Nordpolen! Förvirringen saknar gränser, ångesten är total. Jag är ett levande frågetecken som inte ens har en fråga före sig.

Jag är lost helt enkelt. Jag har kört fast.

Mitt och Malins krismöte som vi hade igårkväll gick mest åt att spela Backgammon och vräka i oss choklad, chips och cola. Ungefär så organiserade är vi. Vi hanterar kriser genom att slappa i hennes säng med Backgammon och tröstäta. Vi skulle antagligen inte ens märka ifall det blev översvämning eller jordbävning. Vi skulle iaf knappast bry oss. Vi kanske skulle bli lite irriterade över att pjäserna ramlade ner på golvet, eller helt plötsligt börja flyta omkring. Dock så hade vi anpassat oss, för det är något som vi är bra på. Vi anpassar oss efter den aktuella situationen. Den som råder just nu är alltså meningslöshet, förvirran och uppgivenhet.

Om någon vänlig själ därute har en idé, så mottages de tacksamt.

adjö.


.

Klockan är 12.19 en torsdag den 11 oktober. Det snöar ute. Är inte det lite märkligt?


Time for plan... C..?

När jag vaknade imorse fattade jag ingenting.
Vad fan hade jag drömt? Vad har hänt på riktigt? Vem är jag? Vart är jag?
Blev jag verkligen halvt uppäten av en älg så jag vart tvungen att fly upp i en klätterställning? Tog den en smakbit av mina fötter? Vart jag så full så jag släpade hem världens äckligaste kille från krogen?
Nej, inte en chans. Isåfall hade han åtminstonde varit snygg.


Efter att ha legat och stirrat ut i tomma intet ett tag så kom verkligheten sakta krypandes tillbaka. Jahapp, nu vet jag vart jag befinner mig. Det är en ny dag med samma gamla invanda mönster. Morgonrutinerna skedde per automatik. Det enda som skiljde den här morgonen från de andra, var faktiskt att jag vaknade innan klockan. Och att jag ägnade ca 20 min åt att äta frukost. Måste vara rekord. Fick dessutom skjuts av Mamma till stan. Så jag antar att det var en ganska ovanlig morgon ändå. Hann till och med att duscha. Brukar alltid göra det på kvällen annars pga, tidsbrist.

Sitter nu för ovanlighetens skull på jobbet. Myser i min nya superfina kofta som mamma har stickat till mig. Den kommer alltid att göra mig varm, jag avgudar den. Det är inte alla som har en sådan fantastisk mamma som jag har, som är typ bäst i världen på att sticka! Hon är bäst på allt egentligen.

Jahapp. Nu sitter jag här på jobbet som en Zombie. Fanns inte så mycket att göra idag. Känner mig fruktansvärt rastlös. Ärligt talat så känner jag mig ganksa bekymrad. Malin, is it time for plan... ehm C?

Framtiden känns väldigt osäker. Har inte alls kvar samma känsla av att allt skulle gå så lätt och smidigt som det verkade göra. Allt är en enda lång väntan. Har kommit underfund med att man inte alls kan styra så mycket som man tror att man kan. Folk frågar mig vad jag ska göra i Oslo. Jag har faktiskt ingen aning. Men det finns ingenting i Falun som håller mig kvar här på något vis... eller...?!?
fast ett trevligt sms vore väl kanske inte helt fel? Eller så kanske det vore en total katastrof. Jag vet ju inte. Vad vet jag egentligen?

Herregud nu vill jag bara lägga mig på golvet och skrika. Kan ingen bara ha en plan för mig? Ge mig ett jävla manus.

Every great song must end, but is that a reason not to enjoy the music?

38973-160


...and I hate that fucker most of all

Jag vaknar kl 10 en lördagsmorgon. Det är inte särskilt vanligt för att vara mig faktiskt. Men idag är en sådan morgon då jag inte behöver gå upp, utan nu har jag satt på musik och ligger i sängen och bara myser. Mycket bra sätt att starta dagen på.

Jag och Malin kände för att fly iväg från civilisationen och alla mobiltelefoner samt internet (facebook var saknad) så vi drog iväg till hennes stuga i Korsån. Där spenderade vi tiden med att njuta av ensamheten, åka på fyrhuling-safari, ta en massa fina höstkort, laga god mat, skratta och självklart hälla i oss lite vin. Det vart en riktigt bra feel good tid, och det var så skönt att ingen kunde kontakta oss på något vis. Om vi ville kontakta någon så fixade vi det själva (gick till en speciell punkt där det fanns mottagning) så nåt fyllesamtal blev väl ringt. Men jag tror att det var ganska uppskattat.

Annars flummade vi mest runt och kom på fula idéer. Vi gick ut och la oss på en grusplan och studerade den oerhört detaljerade och klara stjärnhimlen. Vi fann faktiskt några stjärnbilder (trots att det snurrade lite) Och jag hade turen att se två stjärnfall. Vi får se om det jag önskade går i uppfyllelse då. Kanske om man tror på det tillräckligt mycket?

När vi till slut skulle sova så gick det lite mindre bra för mig. Jag tror att den där snurrande stjärnhimlen hade förflyttat sig in i taket. För jag kan lova att det fanns snurrande stjärnor överallt.
Vi vaknade upp till en av de finaste höstdagarna någonsin. Städade lite, drack kaffe, lyssnade på Felix da housecat. Sedan begav vi oss så småningom därifrån.

Jag är riktigt nöjd. Det är faktiskt inte alla som gör sådana här saker som jag och Malin gör. (tur är väl det kanske...) Men vi trivs, för vi har alltid roligt tillsammans. Vi bekymrar oss inte så värst mycket ifall vi får lite sneda blickar på oss för det kan vi absolut bjuda på. Självklart finns det oändligt mycket annat som vi bekymrar oss om, men vi har förmågan att se över problemen och inta en totalt bekymmerslös sinnesstämning.
För allt löser sig ju alltid i slutändan, inte sant? Det finns en mening med det som händer, och ifall det inte händer så var det nog en mening med det med.

Nu ska vi åka iväg och hälsa på Celina i Gävle. Jag måste ju se hennes place innan jag flyttar. Hoppas vi tar en sväng i valbo också, kanske lunchar på Ikea? Mums.

Ikväll blir det fest igen, utgång på etage. Kom dit vettja.

Dagens låt: Felix da Housecat - Happy hour

   

image246

One day I will become a great big star

Jag vill tillbaka till den bekymmerslösa stämningen som rådde i söndags vid Tp-kvällen i Öja. Det var verkligen ett sådant tillfälle jag hade kunnat frysa och kommit tillbaka till vid en stund som denna, då allt känns trist och grått. Som tur är så har iaf Malin gett mig Felix da housecat skivan, så jag har ny, sjukligt bra musik. Det känns bra. Musiken kan verkligen få en att försvinna ett tag, sätta en i trans totalt. Jag är trött på att ständigt vara trött. Tror mycket av det handlar om att jag är ganska ostimulerad. Har iaf endast tre måndagar kvar på jobbet nu, och inte en enda tidig morgon. Det känns förträffligt. Tyvärr så ligger dock alla pass på minst 8h. Det är väl iofös lika bra, så jag får med mig lite money till landet till vänster.

Sprang på sm på Ica idag, jag vart överlycklig, haha. Jag saknar våra filmkvällar. Men nu har han ju blivit en trooper och måste springa runt och leka soldier hela dagarna. Tänk att det hade kunnat vara jag. Jag var ju helt inställd på att göra någon form av värnplikt för några år sedan. Började ju till och med värsta seriösa träningen inför det. Undrar vad som fick mig att ändra mig?

Jag undrar om jag får min tröja imorgon från Caliroots. Caliroots är ju min nya brevvän, vi har växlat mycket intressant fram och tllbaka. Förhoppningsvis kommer tröjan att bli bra denna gång. Otroligt snygg var den iaf!

Jag och min trogna vapendragare Malin funderar på att ta en trip till hennes stuga på tors-fre. Skulle vara skönt att ha en vilokväll i skogen. Bara vi inte blir attackerade av varulvar eller får fladdermöss i öronen... Men eftersom att det är just vi två så vet man ju aldrig vad som kan hända. Skulle inte förvåna mig ifall vi kanske sulle göra en mycket viktig upptäckt som kommer att gynna mänskilgheten och ge svar på livets alla frågor.

Happ, nu måste jag verkligen sova.

Men förresten, visst kan man väl inte sakna något som man aldrig har haft? För på något märkligt vis så tror jag att jag gör det. fast det är helt fel om man tänker lite logiskt på det hela. Kanske jag saknar det jag hade kunnat ha? Eller så är jag bara lite snurrig.

Dagens låt: Felix da housecat - Harlot (intro)